Ulbe Hamersma geeft visitekaartje af

Keizercompetitie ronde 12

Vrijdag 13 november 2009 - Afgelopen vrijdagavond werd er weer geschaakt in de Eksterlaan bij schaakclub Kijk Uit. Omdat het tweede team thuis speelde werd er in de interne competitie slechts partijen gespeeld.
Colleen Otten had weinig moeite met zwart tegen Patrick de Koning en toen Patrick een situatie verkeerd inschatte en onverstandig terugsloeg kreeg hij een niet te stuiten aanval op de koningsvleugel voor zijn kiezen en was het snel gedaan.
Hoewel Guido de Waal enorme vooruitgang geboekt heeft met schaken het afgelopen jaar was André Kunst toch een paar maatjes te groot voor Guido die al snel twee pionnen achterstond en de partij verloor.
Ulbe Hamersma, nieuw bij Kijk Uit, gaf gelijk zijn visitekaartje af door Egbert Mulder te verslaan. Egbert had geen schijn van kans en werd van het bord geveegd.


Ulbe Hamersma liet geen spaan heel van Egbert Mulder

De opmars van René Koens de laatste weken werd onderbroken door Gregory van den Ende die met zwart de zwakke opening van René vakkundig afstrafte met een mooie mat.
Wim Geels kreeg met wit tegen Sjef Rosier in het begin een klein voordeel en wist dat tot het einde vast te houden en behaalde een vol punt.
In de partij tussen Louw Post en Peter Groenweg wist Louw ondanks geknoei in de opening dankzij matige tegenstand van Peter toch de winst binnen te halen.
Tom Noordzij zorgde voor een kleine stunt door in een verloren positie, mede door onachtzaamheid van zijn opponent Kees Giesberts, er een pat uit te slepen.

Louw Post