Wijze lessen bij Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 36

Afgelopen vrijdag vielen er bij het seniorenschaak twee opzienbarende remises te noteren. Tom van de Vlugt won tegen Sjef Rosier een kwaliteit, koesterde zijn voorsprong en besloot tot zetherhaling en verliet als een tevreden mens het pand aan de Eksterlaan.
Dirk Geels volgt trouw zijn lessen, en kon tegen zijn oude schaakleraar Jan Geus eveneens een remise in ontvangst nemen. Na een partij met wisselende kansen zag Jan er geen heil meer in en bood remise aan.
Sinclair Koelemij moest tegen Andre Kunst winnen om nog mee te doen in de titelrace. Dit bleek echter teveel gevraagd, de partij verzandde in een loper pionnen eindspel, wat voor geen van beide te winnen viel.
Kees Giesberts joeg de koning van Gregory van den Ende over het gehele bord maar kon het mat niet vinden zodat ook deze heren remise overeenkwamen.


Kees Giesberts joeg de koning van Gregory van den Ende over het gehele bord

Gelukkig waren er ook nog winstpartijen te bewonderen. Jeugdkampioen Ingmar Visser verloor van zijn vader Andries. Een dame en paard rafelde de verdediging van Ingmar uit elkaar.
Wim Geels en Patrick de Koning leken op remise af te stevenen, ware het niet dat Wim een verkeerd zetje deed en Patrick die de avond daarvoor eindspelletjes had geoefend met Andries, de partij op zijn naam kon schrijven.
Jan Jansen, niet in zijn grootste vorm stekend, leek goede kansen te hebben tegen Peter Hamersma. Maar het plan van Jan deugde niet en Peter kreeg een vrije doortocht met zijn pion. In uiterste tijdnood deed Jan ook nog eens een verkeerde damezet, wat het einde van de partij betekende.
In de partij tussen Louwe Post en Johan van Velthuijsen kreeg Johan met een paardvork te maken, die zijn dame slachtofferde en was de partij gespeeld.

Andries Visser